fbpx

Az ünnepi időszak tehető felelőssé a súlygyarapodásért?

Karácsony hízás

Yanovski és munkatársai az ünnepi hónapok (november-január) és az év többi részének testsúlyra gyakorolt hatását vizsgálta.

Az alanyok átlagosan 0,4 kg-ot híztak az ünnepi szezon alatt. Ezt a súlygyarapodást az ünnepeket követő hónapokban sem kompenzálták. A márciustól szeptemberig tartó időszakban a testsúly lassan növekedni látszott.

Az emberek nagy részénél az ünnepi szezon hozzájárulhat az éves súlygyarapodáshoz. De a karácsonyi időszak alatt felszedett testsúlytöbblet általában elenyésző az egész éveshez képest.

Fogyás

Forrás:
PMID: 10727591

Hogyan vészeld át az ünnepeket súlygyarapodás nélkül?

Véleményem szerint semmi értelme kihagyni a karácsonyi vacsorát, vagy nemet mondani egy szelet sütire, nem ez a pár nap fogja meghatározni a testsúlyod alakulását az év 365 napjára nézve.

Pár hasznos tipp

  • Sportolj az ünnepek alatt is, de akár egy hosszabb séta is megteszi, ha másra nincs lehetőség.
  • Válaszd a magasabb fehérjetartalmú ételeket, ezek növelik a teltségérzetet és később is leszel újra éhes.
  • Ne hagyd ki az étrendedből a zöldségeket, gyümölcsöket, magas rosttartalmú gabonákat és hüvelyeseket, mivel ezek szintén hozzájárulnak a teltségérzet növeléséhez, a túlevés elkerüléséhez.
  • Ne az édességekkel kezdd, magas fehérje és rosttartalmú étkezés után biztos, hogy nem fog annyi süti lecsúszni.

Fábián Dániel

Fábián Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Friss vagy mirelit zöldség gyümölcs
Fábián Dániel

Friss vagy a mirelit a jobb?

Az egészséges táplálkozás és a megfelelő tápanyagbevitel elengedhetetlen az egészségünk szempontjából. Azonban nem mindegy, hogy milyen forrásból szerezzük be ezeket az élelmiszereket. Azt javaslom, hogy

Tippek fogyáshoz
Fábián Dániel

6 tipp a sikeres diétához

1. Kerüld a drasztikus kalóriacsökkentést A drasztikus kalóriacsökkentés hatására folyamatosan erős éhségérzetet érezhetsz és megnő az ételek utáni vágyakozás, ez pedig gyakran a diéta gyors

Hírlevél