fbpx

Ezért válassz vegán személyi edzőt

Vegán edzők

Egy korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy milyen szempontok alapján válassz személyi edzőt. Ebben a rövid cikkben pedig arra fogunk kitérni, hogy vegánkánt miért válassz vegán személyi edzőt.

Létezik vegán edzés?

Felmerülhet a kérdés, fontos-e vegán személyi edzőt választani, hiszen olyan fogalom nincsen, hogy „vegán edzés.” A körülmények természetesen befolyásolhatják az edzést (környezettudatosság, a természet tiszteletben tartása, edzéseszközök anyaga stb.), de alapvetően a munkafolyamatok és a gyakorlatszelekció egy-és ugyanaz az edzésterv összeállításakor.

vegán edzés

Táplálkozási tanácsok

Egy személyi edző hatásköre azonban nemcsak a súlyok pakolászásából áll. Magába foglalja az egészséget és teljesítményt megtámogató táplálkozást is. Nem kell vegánnak lenni ahhoz, hogy problémát jelentsen a megfelelő zöldség-és gyümölcsbevitel. A feldolgozott élelmiszerek elterjedésével egyre nagyobb kihívást jelent egy tápanyagdús és kiegyensúlyozott étkezési szokás kialakítása a nagy rohanásban. A tudatos táplálkozás esetén figyelembe kell venni az egyén rendelkezésre álló idejét, amit a főzésre tud szánni, anyagi hátterét, kedvenc ételeit és úgy megreformálni a hiányosságokat, hogy ne lemondásként élje meg a változtatásokat.   

vegán étrend

Vegán edzőt mindenkinek?

Egy témában otthonosan mozgó edző pontosan tisztában van vele, hogy a fehérje nem egyenlő a hússal és nem fog minden egyes edzést azzal indítani, hogy megkérdezi vegán kliensét, hogy „miből fedezi a fehérjebevitelét.” A beszűkült látáskörű táplálkozási irányzatok ideje leáldozóban van, hiszen egyre több ember küzd ételallergiával, ételintoleranciákkal. Ha pedig nem egyéni döntés áll bizonyos élelmiszerek kiiktatása mögött, egy szakember javaslatai átsegíthetik a nehézségeken és alternatív megoldásokkal láthatják el a kezdő diétázót.

nem vegán edzők

Egy jó ügy érdekében

Vegán személyi edzőként folyamatos érdeklődéssel figyeljük az élelmiszerpiac újdonságait, így a vegán vagy növényi étrend iránt érdeklődőknek nem kell attól tartaniuk, hogy egyoldalú táplálkozási tanácsokkal látjuk el őket. Illetve garantáljuk mi is, hogy egy olyan utat támogathatnak edzőválasztásukkal, ami a fenntartható jövő felé tekint.

Lenkei Anna

Lenkei Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Nem tipikus diétás tippek
Lenkei Anna

6 nem tipikus diétás tipp

1. Állag Válassz nehezebben rágható ételeket, amiket lassabban, hosszabb rágással tudsz csak elfogyasztani. Jó alternatívák: Kerüld a könnyen lecsúszó, szinte rágás nélkül bevihető kalóriákat pl.

tejsavófehérje
Fábián Dániel

Melyik fehérjeport válaszd?

Miért adnak plusz aminosavakat a fehérjeporhoz? Általában ezt csak azért teszik, hogy alacsony minőségű, olcsó aminosavakkal (pl.: L-taurin és/vagy L-glicin) növeljék a proteinporod fehérjetartalmát. Legtöbben

Hírlevél