fbpx

Ezért válassz vegán személyi edzőt

Vegán edzők

Egy korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy milyen szempontok alapján válassz személyi edzőt. Ebben a rövid cikkben pedig arra fogunk kitérni, hogy vegánkánt miért válassz vegán személyi edzőt.

Létezik vegán edzés?

Felmerülhet a kérdés, fontos-e vegán személyi edzőt választani, hiszen olyan fogalom nincsen, hogy „vegán edzés.” A körülmények természetesen befolyásolhatják az edzést (környezettudatosság, a természet tiszteletben tartása, edzéseszközök anyaga stb.), de alapvetően a munkafolyamatok és a gyakorlatszelekció egy-és ugyanaz az edzésterv összeállításakor.

vegán edzés

Táplálkozási tanácsok

Egy személyi edző hatásköre azonban nemcsak a súlyok pakolászásából áll. Magába foglalja az egészséget és teljesítményt megtámogató táplálkozást is. Nem kell vegánnak lenni ahhoz, hogy problémát jelentsen a megfelelő zöldség-és gyümölcsbevitel. A feldolgozott élelmiszerek elterjedésével egyre nagyobb kihívást jelent egy tápanyagdús és kiegyensúlyozott étkezési szokás kialakítása a nagy rohanásban. A tudatos táplálkozás esetén figyelembe kell venni az egyén rendelkezésre álló idejét, amit a főzésre tud szánni, anyagi hátterét, kedvenc ételeit és úgy megreformálni a hiányosságokat, hogy ne lemondásként élje meg a változtatásokat.   

vegán étrend

Vegán edzőt mindenkinek?

Egy témában otthonosan mozgó edző pontosan tisztában van vele, hogy a fehérje nem egyenlő a hússal és nem fog minden egyes edzést azzal indítani, hogy megkérdezi vegán kliensét, hogy „miből fedezi a fehérjebevitelét.” A beszűkült látáskörű táplálkozási irányzatok ideje leáldozóban van, hiszen egyre több ember küzd ételallergiával, ételintoleranciákkal. Ha pedig nem egyéni döntés áll bizonyos élelmiszerek kiiktatása mögött, egy szakember javaslatai átsegíthetik a nehézségeken és alternatív megoldásokkal láthatják el a kezdő diétázót.

nem vegán edzők

Egy jó ügy érdekében

Vegán személyi edzőként folyamatos érdeklődéssel figyeljük az élelmiszerpiac újdonságait, így a vegán vagy növényi étrend iránt érdeklődőknek nem kell attól tartaniuk, hogy egyoldalú táplálkozási tanácsokkal látjuk el őket. Illetve garantáljuk mi is, hogy egy olyan utat támogathatnak edzőválasztásukkal, ami a fenntartható jövő felé tekint.

Lenkei Anna

Lenkei Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Privát edzőterem
Fábián Dániel

Jobb privát edzőteremben edzeni?

A sportolással kapcsolatba kerülő emberek nagyjából két táborra oszlanak. Vannak akik a privát környezetet preferálják jobban és vannak azok, akik sokkal jobban szeretnek társaságban edzeni.

Vegán edzők
Lenkei Anna

Ezért válassz vegán személyi edzőt

Egy korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy milyen szempontok alapján válassz személyi edzőt. Ebben a rövid cikkben pedig arra fogunk kitérni, hogy vegánkánt miért válassz

Hírlevél

Iratkozz fel az újdonságokért!