fbpx
Fábián Dániel Vegán Személyi Edző

Fábián Dániel

Bemutatkozás

Gyerekként főként a számítógépek, a műszaki dolgok vonzottak és imádtam szerelni, különösen a kerékpárom. Akkor a biciklizés volt az életemben az egyetlen olyan sport, amit szívesen végeztem. 15 évesen ismerkedtem meg a súlyzós edzéssel, akkor azzal a céllal, hogy az akkori túlsúlyomat lefaragjam és esztétikusabban nézzek ki. Tanulmányaimat a mérnöki pályán folytattam és 8 évig ebben a szakmában is tevékenykedtem. Ez idő alatt egyre inkább azt éreztem, hogy ez nem az én utam, nem találok benne kihívást.

Szabadidőmében szinte csak az edzessél, a sporttáplálkozással és az ezekkel kapcsolatos információszerzéssel foglalkoztam. Sorra képzéseket végeztem el a témában. Először csak másodállásban kezdtem el edzőként dolgozni, de hamar rájöttem, hogy imádom ezt csinálni és nem sokkal később fel is adtam a mérnöki pályafutásom.

Korábban azért választottam a műszaki pályát, mert imádtam a fizikát, de sajnos a mérnöki karrierem során nem sokat tudtam ezzel foglalkozni, míg edzőként a biomechanika a szakma egyik alapja, ami kőkemény fizika. Ha például nőként farizom fejlesztési célokkal jössz hozzám és olyan antropometriai méretekkel rendelkezel, hogy a szabadsúlyos guggolás a te adottságaiddal fizikai képtelenség, hogy farizom hangsúlyos legyen, akkor nálam nem fogsz szabadsúlyos guggolást végezni. De garantáltan megtaláljuk azt a gyakorlatot, ami a te adottságaidnak optimális lesz fejlődési és prevenciós szempontból is.

Mindig is fontosnak tartottam, hogy naprakész információkat adhassak át a vendégeim számára, ezért rendszeresen továbbképzéseken veszek részt, követem a friss kutatásokat. Nálam elengedhetetlen minden egyes edzésed megtervezése, naplózása, annak érdekében, hogy a fejlődésed nyomonkövethető, tervezhető legyen és ezáltal elérd a kívánt céljaid. Az edzéseid mindig a céljaidnak, az egyéni igényeidnek és a fizikai állapotodnak megfelelően kerülnek összeállításra, maximálisan figyelembe véve a prevenciót.

Végzettségeim:

IWI Nemzetközi Fitnesziskola – Fitness instruktor

IWI Nemzetközi Fitnesziskola – Személyi edző

IWI Nemzetközi Fitnesziskola – Active Ageing Instruktor (Szenior tréner)

SportMed – Sportrehabilitációs edző

IWI Nemzetközi Fitnesziskola – Sporttáplálkozás és táplálékkiegészítés tanácsadó

IWI Nemzetközi Fitnesziskola – Elhízás élettana és pszichológiája, modern terápiája

Precision Nutrition – Certified Nutrition Coach (Táplálkozási tanácsadó)

Precision Nutrition – Definitive Guide to Macros