fbpx

A vibrációs tréner fogyaszt?

Vibrációs tréner fogyás

Mi az a vibrációs tréner?

A vibrációs trénerek (vagy más néven vibrációs platformok) olyan eszközök, amelyek rezgéseket bocsátanak ki, amikor rajtuk állunk vagy ülünk. Néhányan azt állítják, hogy az ilyen típusú tréning segít erősíteni az izmokat és javítani az egyensúlyt, eltünteti a narancsbőrt, valamint csökkenteni a testzsír százalékot.

A folyamatos rezgés instabil felszínt hoz létre, így folyamatosan egyensúlyoznod kell, ezért minimálisan több energiát használsz fel, mintha stabil felszínen állnál. Ez maximum nagyjából pár tíz kalóriában mérhető óránként.

Az eddigi tudományos kutatások nem igazolták, hogy a vibrációs trénerek emberek esetén segítenek a fogyásban. Azok a kutatások, amelyek igazolták a testsúlycsökkentő hatását, azokat egerek végezték.

Forrás: PMID28323991

Ha az instabil alátámasztás testsúlycsökkenést váltani ki, akkor amíg busszal utazol hazafelé a munkából, addig le is fogynál a csodálatos minőségű magyar utakon.

A vibrációs trénernek egyedül rehabilitációban lehet hatásos szerepe, de izomtömeg növelés és fogyás szempontjából egyáltalán nem hatásos.

Forrás: PMID24149191

Fogyás helyett áramot fogyaszt

Ha a testzsírt nem is, de villamos energiát biztosan fogyasztanak ezek az eszközök. A gépek teljesítménye gyártónként, illetve típusonként eltérő. Körülbelül 300Wh energiát fogyasztanak átlagosan, ami óránként a jelenlegi rezsicsökkentett lakossági tarifával számolva 11 Ft-ot jelent óránként.

Mit válasszak a vibrációs tréner helyett?

Összességében elmondható, hogy fogyás szempontjából bármilyen mozgás sokkal több előnnyel jár, mintha egyhelyben állnál egy rezgő platformon.

Sétálj inkább 30 percet a szabadban, vagy végezz szabadtéri tevékenységet, például a kertben, vagy a parkban a családoddal, ahelyett, hogy egyhelyben állnál a vibrációs eszközökön.

Amennyiben a fogyás a célod, akkor hosszútávon a legjobb a rezisztencia edzés, amely során szabad súlyokkal, vagy ellenállással szemben végzel gyakorlatokat.

A testzsírod csökkentése szempontjából a mozgás mellett kiemelten fontos a táplálkozás is. Tehát hiába sportolsz napi szinten, ha a táplálkozásod nincs rendben, a várt eredmény elmaradhat.

Ha érdekel a táplálkozás alapjai, vagy éppen most vágnál bele a diétába, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá, akkor a Sikeres diéta alapjai kurzusunk neked szól.

Fogyás csodapirulák nélkül
Fábián Dániel

Fábián Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Nem tipikus diétás tippek
Lenkei Anna

6 nem tipikus diétás tipp

1. Állag Válassz nehezebben rágható ételeket, amiket lassabban, hosszabb rágással tudsz csak elfogyasztani. Jó alternatívák: Kerüld a könnyen lecsúszó, szinte rágás nélkül bevihető kalóriákat pl.

tejsavófehérje
Fábián Dániel

Melyik fehérjeport válaszd?

Miért adnak plusz aminosavakat a fehérjeporhoz? Általában ezt csak azért teszik, hogy alacsony minőségű, olcsó aminosavakkal (pl.: L-taurin és/vagy L-glicin) növeljék a proteinporod fehérjetartalmát. Legtöbben

Hírlevél