Házi humusz recept

Hozzávalók

Elkészítés

1. lépés: Szűrd le a csicseriborsót

Öntsd ki egy edénybe a csicseriborsó konzerv levét, de ne dobd ki, mert később szükséged lehet rá!

2. lépés: Add hozzá az alapanyagokat

A leszűrt csicseriborsóhoz keverd hozzá a tahinit, a citromlevet, a sót, a fűszereket (például garam masala), és a fokhagymát.

3. lépés: Turmixold krémesre

Botmixerrel turmixold addig, amíg sima és krémes nem lesz. Ha túl sűrű az állaga, adj hozzá egy keveset a félretett csicseriborsó léből, hogy elérd a kívánt állagot.

4. lépés: Tálalás

Kanalazd egy tálba, és ízlés szerint díszítsd fűszerekkel, friss petrezselyemmel.

Recept videó

Megjegyzés

Tápanyag táblázat

Adag: 1 adag (100 g)

Kalória:  178 kcal

Szénhidrát: 17 g

Fehérje: 7 g

Zsír: 8 g

Tápanyag táblázat

Adag: 3 adag (300 g)

Kalória:  534 kcal

Szénhidrát: 51 g

Fehérje: 21 g

Zsír: 24 g